Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Magamról

1965-ben születtem Nagyváradon, Erdélyben. Nyugat-Németországban éretségiztem, ott végeztem tanulmanyaimat is.

Szociálpedagógusi diplomát (Diplom Sozialpädagoge) szereztem a regensburgi (Bajorország) Ostbayrische Technische Hochschule szociálpedagógiai tanszékén és kesőbb a Technische Universität Kaiserslautern pedagógia tanszékén Human Ressource Management szakon szereztem Master of Arts (M.A.) minősitést.

Diplomázás után a helyi őnkormányzat megbizásából munkaerőképzés, felzárkóztatás és integrációs képzés voltak fő tevékenységi kőreim.

 

Megjelent két szakpublikációm német nyelven:

"Vállalati szociális munka és vállati szociális tanácsadás a munkaerőfejlesztés kontextusában"

"Bevetés okozta stressz és annak következményei katonák esetében. Diagnosztikai, szociálpszihológiai, egyénpszihológiai rápillantások és irodalombeli megjelenítése a stresz okozta ( testi-lelki) károknak"

betriebliche-soziale-arbeit-und-betriebliche-sozialberatung-im-kontext-der-personalentwicklung.jpg:         einsatzbedingter-stres-und-seine-folgen-fur-soldaten.jpg

 

Gyámhivatalok mint családfelkereső és nevelési kisérőként biztak meg, különböző biróságok gondnoki tevékenységet biznak rám. Interkulturális együttmüködés, munkatéri konfliktusok és az egyéni életvitel kérdései alkotják a mindennapi munkám egy szerves részét.

De bárki bármivel is fordul hozzám, az alábbi megkőzelités a munkám állandó alapelve:

"keményen a kihívással de gyengéden az emberekkel"