Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Munkavilág Inter-Humán

Bolygónkon nincs olyan társadalom, amelyben az emberek nagy része ne próbálna meg szakmai nívón érvényesülni. Legyen ez a koncepció ugyan sajátos társadalmi közeghez vagy milijő-höz kötve, a mehanizmus ugyanaz marad. Ebből a szempontból egy a fejlett Európából szarmazó szakember ugyanazoknak a törvényszerűségeknek van alávetve mit egy harmadik világi agrárproletár.

Ami ebben az összefüggésben elkerülhetetlen az az, hogy az életterünket másokkal megosszuk. Szakmai érvényesülés nem létezik egyedül. Ebben a térben céljaink megközelitése négy lépésben történik:

Motiváció: mindenkinek van egy vagy több mozgató rugója, és, hogy mi az vagy azok, azt fontos tudni. Hatalom, pénz, konzum, státusz, elismerés, szakmai fejlődés, professzionalitás, hála, önfeláldozás, segitőkészség, biztonság, autonómia és még sok minden más. A szakirodalom közel száz éve rengeteg ide vágó elméletet és mehanizmust hozott nyilvánosságra és a mozgató erők feltárása sok tudóst foglalkoztat a mai napig.

Adaptáció: avagy alkalmazkodás. Ehez nem csak készség kell, hanem körülmény és tisztánlátás. Tudok-e és akarok-e alkalmazkodni, mire van szükségem, hogy megfeleljek szakmailag és mi ahoz, hogy emberileg is megfeleljek.? Kihez vagy mihez kell alkalmazkodnom és ez nekem mibe kerül? Nyerek többet, vagy áldozok? Ezeket a kerdéseket feltétlenül tisztázni kell, azért, hogy a kerrierterv nehogy csődtömeggé váljon.

Kooperácio: itt inkább az "együtt működés-re", azaz a folymatos funkcionális bekapcsolódásra mint inkább az "együttműködés-re" fektetném a hangsúlyt. Az utóbbi, amelynek az úgynevezett Teamwork szerves része, az manapság gykorlatilag elcsépelt szlógen. A mai felgyorsult poszt-modern korszak világában már senki sem tud mindent és többnyire semmit sem egyedül. Kooperációs hálózatok épitése, fenntartása cégen belül és kívül a szakmai siker egyik fő tényezője.

Integráció: ami több mint puszta beilleszkedés. Egy cég, egy teljesitő közösség részévé vállás, az elkötelezettség érzése, funkcionális és emocionális részvétel abban ami teljesitőképessé és értékessé teszi a munkát és a munkateret, lehet akár karriercél de természetes szakmai evolució is, ami magunkat és munkatársainkat családtaggá és nem csak pusztán zsoldossá teszi.