Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Család

A család fogalma manapság kissé "felpuhult". Társadalmi és politikai áramlatok, európai és sokrétű nemzetállami törvénykezés formálja és néha torzítja a család képét. A mágikus tánc többnyire a körül forog, hogy mi az a család, nem pedig, hogy milyen.

Én a klasszikus családkép képviselője vagyok és ebből a perspektívából végzem is a munkámat, még akkor is, ha egyes haladó szellemű kortársam ezért maradinak nevez.

Tehát anyuka, apuka, gyerekek plusz nagyszülők, keresztszülők, unokatestvérek, stb. Ez család. Ezt a megállapitást nem is áll lehetősegem vitatni, inkabb a család milyenségének feltárására törekszem.

Ebből a szemszögből megközelítve a család gyakorlatilag kimeríthetetlen szeretet, lehetősegek és esélyek de sajnos ugyanannyira végtelen borzalmak forrása is lehet. És neha nem csak külön külön, hanem minden egyszerre.

A szociálpedagógia művészete a családban működő mechanizmusok feltárása, a családban élő tagok személyiségének lehető legmélyebb felismerése, kivánságok, vágyak, szükségszerűségek, lehetőségek, érdekek és kényszerek funkcionális sorrendbe tétele, egyetlen cél érdekében:

 

-az idő teltével (ami néha kissé hosszadalmas is lehet) legyen mindenkinek jobb dolga, sorsa, érzete, jövője mint azelőtt.

 

 

Menüpontok

Nő-Férfi

Cikkek: 0

Szülő-Gyerek

Cikkek: 0